MERSİN / YENİŞEHİR - Necati Bolkan İlkokulu

Nis

Yapay zeka etkinlikleri ile öğrenme ortamları oluşturarak öğrencilerin iyi oluş gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen "Well-Being with Artificial İntelligence" projesi kapsamında 3-C sınfımız çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Nis

Okulumuz öğrencileri 23 Nisan coşkusunu yaşamaya erken başladı. Öğrencilerimiz çuval yarışları ve futbol turnuvaları ile hem yarışıp hem eğlendiler.

Mrt

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet programında yer alan, Artistik Cimnastik Minik Kızlar -B- (Ferdi) İl Biinciliği  yarışmalarında , Okulumuz 1-B sınıfı öğrencilerinden Eylül USLU il 2.si oldu. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuz, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Sayın Adem SEZER'in de katılımıyla 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında "Mersin Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinde" etkinlik gerçekleştirdi. Skeçler, öğretmen korosu, yarışmalar, gitar solo ve halk oyunları gibi etkinlikleri kapsayan programımız kurum misafirleri tarafından oldukça sevildi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Bakanlığımızın gönderdiği "Faaliyet Haftası" planı kapsamında, okulumuz öğretmenleri çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz; piknik, sinema gezisi, bilgi yarışması, sınıf içi oyunlar, sevdiğini paylaş gibi etkinlikler sayesinde son haftayı sosyalleşerek ve eğlenerek geçirdiler. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Kültür İzinde Mersin projesi kapsamında; 3-B sınıf öğretmenimiz Yener Baysal, öğrencilerimize yöremizde yetişen en önemli tarım ürünlerinden olan narenciye'yi tanıtmak için "Narenciye etkinliği"  gerçekleştirdi. Eğlenceli ve bir okadar lezzetli etkinliği için öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ock

3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun 93’üncü yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutladık. Törenin öncesinde Gençlik Merkezlerinden gelen gönüllülerce öğrencilerimize bayrak dağıtımı yapıldı.

Ara

Öğrencileri, yerli ürünler kullanımı konusunda bilinçlendirmek ve onlara tutumlu olmanın önemini anlatmak amacıyla kutlanan "Yerli Malı Haftası" kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. 3-D sınıf öğretmenimiz Rujen DAĞHAN'ı ve öğrencileri bu yaratıcı ve eğlenceli etkinlik için tebrik ederiz.

Ara

Kültür İzinde Mersin projesi için  Aralık ayı 2. Etkinliğimiz olan "Yöresel lezzetlerin tanıtılması" kapsamında 4-A sınıf öğretmenimiz Güneş ALAYBEYOĞLU, Mersin'in sevilen lezzetlerinden olan "Sıkma" etkinliği gerçekleştirdi. Emeği geçen öğretmenimizi, eğlenceli ve lezzetli çalışması için tebrik ederiz.

Ara

"Tutumlu olmak, yatırımın önemini kavramak ve yerli tüketim bilincini arttırmak" amacıyla her yıl 12-18 Aralık haftası Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuz 1-B sınıfı öğretmeni Sümeyye AKTAŞ'a , haftanın anlam ve önemini anlatan bu eğlenceli ve güzel sınıf etkinliği için teşekkür ederiz.

Ara

Kültür İzinde Mersin projesi kapsamında Aralık ayı etkinliklerimiz 3-C sınıf öğretmenimiz Irmak Gül DOĞAN ve 3-F sınıf öğretmenimiz Derya ERDOĞAN öncülüğünde gerçekleştirildi.Geçmişten günümüze yöremizde kullanılan eşyalar öğrencilerimiz tarafından sergilendi. Yöresel mirasımızın günümüze aktarılmasını sağlayan bu güzel etkinlik için emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor; İstiklal mücadelemizin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve tüm silah arkadaşlarını şükran ve saygıyla anıyoruz. YÜZYILLARCA YAŞA CUMHURİYET !

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Fatma Aslı ÇALIŞKAN'ın yürüttüğü;  Yeni bir yaşam dili olan şiddetsiz iletişimi öğrencilere tanıtmak, bu yolla öğrencilerde duygu farkındalığı, problem çözme, çatışmaları önleme,uzlaşma gibi temel yetilerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan "Çocuklarla Şiddetsiz İletişim" eTwinning projesi kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor.

Ekm